Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Az önismeret rendkívül fontos a mai világ rohanó sodrában, a bizonytalanságban, az értékek és klasszikus minták eltűnése közepette. A helyes önismeret olyan biztos alap, amelyre akkor is támaszkodhatunk, amikor látszólag széthullik a világ körülöttünk.

Furának hathat a cím, miszerint az önismeret alapja az, hogy mi nem vagy Te. Akár a végtelenségig lehetne sorolni, mi nem vagyunk. Itt és most tehát abban az értelemben szerepel a kérdés, hogy mi az, aminek hiszed magad, és mégsem Te vagy.

1. Te az vagy, aki a tested használod, nem a tested vagy

Talán ez a legalapvetőbb és leggyakoribb félreértés. Számtalanszor találkozni azzal a jelenséggel, hogy magukat spirituális tanítóknak, segítőknek, gyógyítóknak vallók számon kérnek másokat, miért nem az emberi arcukat mutatják meg online közösségekben. Az emberek többsége úgy néz a tükörbe, hogy azt hiszi, saját magát látja.

Te az vagy, aki a tested használod, nem a tested vagy

Te az vagy, aki a tested használod, nem a tested vagy

Ha pedig találkoznak azzal a felismeréssel, hogy a tested nem Te vagy, akkor rögtön végletekbe esnek: kikérik maguknak, mondván, most ez a testük, ez ő maguk. Vagy azt kérdik támadólag, akkor mégis micsoda a test, talán mondjunk le minden testi dologról?! Vagy éppen előbukik belőlük az eltemetett blokkok és gátak serege: “igen, utálom a testem” “nem akarom ezt a testet, ilyen és ilyen testet akarok” stb.

Abba most ne menjünk bele, hogy az ember úgy szerezhet legegyszerűbben új testet, hogy nekiáll edzeni, ledobja a felesleges tíz kilókat (nem bogyókkal, meg éhezéssel, hanem rendszeres, aktív testmozgással!), a saját egyéniségéhez illő ruhákat kezd hordani, odafigyel a testtartására, testbeszédére, végre pozitívan kezd gondolkodni…

Valóban sokkal egyszerűbb abban hinni, hogy az 5D-ből ingyen, érdemi munka nélkül, folyamatosan fejlesztenek az Emelkedett Fénylény Mesterek

A valóság azonban az, hogy nincs ingyen ebéd. Annyit fejlődhetsz Égi segítséggel, amennyit magad fejleszted önmagad. Gondold meg ebből a szempontból: Te mennyire volnál hajlandó azon a barátodon segíteni, aki egyébként két szalmaszálat sem hajlandó keresztbe tenni?

Ha tagadást vagy szélsőséges reakciót vált ki belőled az, hogy nem a tested vagy, jó nyomon haladsz

Ugyanis ez olyan gátló hiedelmeket, blokkokat mutat meg Benned, amelyeket érdemes feldolgoznod, kioldanod, elengedned.

Biológiai tény, hogy a test minden sejtje lecserélődik hét év alatt. Ez összhangban van a hetes ciklikussággal, ami a földi világot jellemzi: az emberi élet 7 éves szakaszokra osztható, a Hold 4*7 napos ciklusban telik meg újra és újra… Viszont ebből következik, hogy az a test, amit nyolc évvel ezelőtt viseltél, már halott. A sejtjei, amik alkották: meghaltak. A kezed, lábad, emésztőrendszered, fejed lecserélődött.

Nézd meg egy kiskori képed: az a tested már halott.

Ismerd tehát fel, hogy Te az vagy, aki a testedet viseli. Igen, a Te tested. Szeresd, ápold, eddzed, gondoskodj róla – viszont sose azonosítsd magad vele.

2. Te az vagy, aki anyakönyvezett nevet kapott, nem a neved vagy

A második legelterjedtebb tévhit, amikor valaki az anyakönyvezett nevével azonosítja magát. Holott a civil név csak egy azonosító címke, illetve a szüleid ötlete. Nem Te vagy! Nomen est omen – a név kötelez, ahogy a rómaiak mondták, de ennek a misztikus értelme a Valódi Névre vonatkozik.

A hétköznapi neved nem Te vagy. A hétköznapi neved a profán életben szolgál arra, hogy mások hivatalos kapcsolatba léphessenek veled, bankkártyával vásárolhass, beiratkozhass egy iskolába vagy nyaralásnál elfoglalhasd a szobád.

Te az vagy, aki anyakönyvezett nevet kapott, nem a neved vagy

Te az vagy, aki anyakönyvezett nevet kapott, nem a neved vagy

Mégis, megannyi ezoterikus tanító, spirituális gyógyító fixa ideája, görcsös ragaszkodása a civil névhez azt mutatja, jelentős blokkok és gátak dolgoznak bennük: egyfajta szellemi vakság ez, amikor képtelenek meglátni azt, ami van, és helyette mindenfajta címkékbe kapaszkodnak.

Emlékezz: az anyakönyvezett neved csak kaptad. A valódi Neved a lelkedből fakad.

3. Te az vagy, aki gondolkodik, nem a gondolataid vagy

A harmadik közkeletű tévhit az, amikor valaki önmagát a véleményével, hitével, gondolataival azonosítja. Ezért amikor kétségbe vonják valamely állítását, kritizálják a hitét vagy félresöprik a véleményét, a személyében érzi sértve magát.

Holott ezek csak a Tudat termékei. Habár a gyümölcsben ott a fa is, a gyümölcs nem a fa. A véleményedben ott vagy Te is, de a véleményed nem Te vagy. Engedd el azt a fixációt, hogy azonosítod magad a hiteddel, véleményeddel! Tekints ezekre úgy, mint a tudatod fájának gyümölcseire, amiket lehet bátran kritizálni, megszólni, vitatni. Az ugyanis nem ellened irányul! Attól, hogy valaki szerint az alma savanyú, még nem teszi savanyúvá vagy hibássá az almafát.

Csillapítsd le elmédet és észreveszed, hogy nem a gondolataid vagy

A gondolatok léte még ennél is egyszerűbb talány. A gondolatok az elme működésének melléktermékei. Ahogy az agyi szinapszisok folyamatosan elektromos impulzusokat kapnak a mindennapos működés során, ezek az agyi tudatmezőben (amit elmének hívunk és a teljes tudat egy kis része) gondolatokat szülnek. Attól függ a gondolatok jellege, hogy melyik agyi terület szinapszisai hozták létre.

Te az vagy, aki gondolkodik, nem a gondolataid vagy

Te az vagy, aki gondolkodik, nem a gondolataid vagy

A gondolatok lecsendesítése tehát valójában azt jelenti, hogy az elménk csendesedik le

Azaz az elme lecsendesítésével a gondolatok is a háttérbe húzódnak. Ha figyeled magad ilyenkor, felismerheted, hogy Te az vagy, aki figyel és nem az, amit megfigyel. A gondolataid a részeid. Nem Te vagy.

Folytatása következik

Cikk forrása: Aureion.hu

A szerzőről: Aureion-Frater Ellenőrzött ikon 5

Egészen fiatalon kezdtem a Művészetet tanulni. Agykontrollal kezdtem, ezt követte egy hosszabb ismerkedési fázis a vallásokkal, misztikus iskolákkal, Kelet és Nyugat tanaival. Bejártam Európa nagy részét, és 2001-ben egy rövid időt a Közel-Keleten töltöttem, Anatóliában.
Elsősorban az ősvallás érdekel, az a tiszta, eredeti vallás, amelyből minden ókori tan kifejlődött.
Vallom, hogy az ember négyes természetű:
1. Test
2. Halandó lélek, amely részben az egó részben az étertest részben az érzelmi test
3. Örök lélek, amely a Szellem teste
4. Szellem vagy Tudat, amely nem anyagi természetű, ezért szüksége van egy hordozóra, hogy az anyagi umiverzumban jelen lehessen.

Számít a véleményed!

Legyél Te is tagja a Spiritan.hu közösségi oldalnak!

Spiritan.hu a spirituális közösségi oldal és ezoterikus magazin, Neked, Érted. Ingyenes most és a jövőben is.

Hozzászólások

No comments yet
Tags:
Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lépj kapcsolatba velünk!

Habár éppen nem vagyunk online, írj nekünk és válaszolunk, amilyen hamar csak tudunk!

Sending

©2017-2018 Spiritan.hu Spirituális közösség és ezoterikus magazin Neked. Minden jog fenntartva.

A Spiritan ezoterikus magazinban a spiritan.hu tagjai publikálnak ezoterikus, életmód, keleti tanok és más ezoterikus témákban írt cikkeket. A spiritan.hu ezoterikus közösségi oldal célja, hogy minden spirituális érdeklődésű, ezoteria iránt fogékony személy biztonságos menedékre, támogató közösségre találjon.

A Spiritan a léleknek szól

Alfa verzió. Verziószám: 0.59 "Mandala"

 
A Spiritan ezoterikus magazinban a spiritan.hu tagjai publikálnak ezoterikus, életmód, keleti tanok és más ezoterikus témákban írt cikkeket. A spiritan.hu ezoterikus közösségi oldal célja, hogy minden spirituális érdeklődésű, ezoteria iránt fogékony személy biztonságos menedékre, támogató közösségre találjon.

Log in with your credentials

Elfelejtkeztél a részletekről?