Skip to content

január 2021

11 titok és kevéssé ismert tény Leonardo da Vinci Az Utolsó Vacsora festményéről – még Jézus felesége, gyermeke és egy zene kottája is szerepel rajta!

Tudtad, hogy Az utolsó vacsora olyan titkokat rejt, mint egy zenei kotta vagy hogy Leonardo a csillagjegyek szerint csoportosította az apostolokat rajta?

Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festménye az egyik legcsodálatosabb, leggyakrabban tanulmányozott és leginkább reprodukált műalkotás, amit a világ valaha is ismert.

A festményen az Újszövetségből jól ismert utolsó, pészachi vacsora látható, amit zsidó hagyományok szerint ültek meg Jézus és apostolai.

11 titok és kevéssé ismert tény Leonardo da Vinci Az Utolsó Vacsora festményéről

Írásunkat egy 6 perces hangzócikk formájában is meghallgathatod, kattints ide:

Függetlenül attól, hogy hányszor láttad, fogadjunk, hogy nem ismered az összes tényt róla.

Úgy véled, már feltárta neked a titkait? Na és a festménybe kódolt zenét meghallgattad, vagy láttad Jézus és Mária Magdaléna gyermekét?

Következzen most 10 tény és titok, amelyek által még inkább ámulatba fog ejteni Leonardo da Vinci zsenialitása.

11 titok és kevéssé ismert tény Leonardo da Vinci Az Utolsó Vacsora festményéről - még Jézus felesége, gyermeke és egy zene kottája is szerepel rajta!
11 titok és kevéssé ismert tény Leonardo da Vinci Az Utolsó Vacsora festményéről – még Jézus felesége, gyermeke és egy zene kottája is szerepel rajta!

Read More »11 titok és kevéssé ismert tény Leonardo da Vinci Az Utolsó Vacsora festményéről – még Jézus felesége, gyermeke és egy zene kottája is szerepel rajta!

Tarot kirakás az élet-akadályok azonosítására

Tarot kirakás az élet-akadályok azonosítására

A Tarot egyaránt alkalmas előrejelzésekre és jóslásokra – attól függően, kinek mi a fontos. Az egyes kirakások is aszerint születtek, születnek meg, hogy mire kíváncsi a Tarot használója.

A személyes kirakások elsődleges feladata, hogy segítsenek betekintést nyerni a kérdező életébe és jelenlegi helyzetébe, figyelembe véve a világban, a közösségekben elfoglalt státuszát és a társadalmi kihívások iránti elkötelezettségét.

A Tarot egyszerre előrejelző eszköz és jóskártya

A Tarot használói általában kétféle megközelítéssel kezdik a kártyát megismerni: vagy jóskártyaként tekintenek rá vagy a misztikus tudás tárházára.

Habár akadnak olyan nézetek, amelyek szerint a Tarot kizárólag a szent bölcsesség letéteményese és szentségtörés jósolni vele, az igazság az, hogy mindkettő célra alkalmazható. Ugyanis a Tarot két, eredetileg független kártyapakliból került kialakításra, amint azt a Bevezetés a Tarot Arkánumába tanfolyam résztvevői már pontosan tudják.

Read More »Tarot kirakás az élet-akadályok azonosítására

Az ezotéria és a spiritualitás jelentése

Az ezotéria és a spiritualitás sokszor csereszabatos fogalmak, pedig valójában komoly eltérés mutatkozik közöttük.

Röviden megfogalmazva, az ezotéria (esetleg ezoteria, vagy hibásan: ezoterika) rejtett, belső tudást jelent. A huszadik század első felében még okkult néven ismerték, amit a New Age mozgalom cserélt le ezotériára.

Miben hasonlít a spiritualitás az ezotériára?

A spiritualitás összefoglaló név. Olyan világnézeti formák közös neve, amelyek elsősorban a szellemi, természetfeletti erők, illetve a lélek értelmezésén, magyarázatán alapulnak.

Az ezotéria és a spiritualitás jelentése
Az ezotéria és a spiritualitás jelentése

Read More »Az ezotéria és a spiritualitás jelentése

A 3 legjobb Tarot-kártya kirakás 2021-re

A 3 legjobb Tarot-kártya kirakás 2021-re

Hatalmas várakozással nézünk 2021 elé. Van valami igazán inspiráló egy új évben, kiváltképp, ha az 2020-at követi. A Tarot pedig most is kéznél van, hogy segítsen a mindennapokban.

A szilveszter és az újév az új kezdetek szimbolikáját hordozza, a visszaállítás és az újrakezdés esélyét. Lehetőség új, tudatos döntések meghozatalára a meggyőződéseddel, viselkedéseddel és határaiddal kapcsolatban. Az év ezen időszakának energiája igazán varázslatos!

A Tarot segít a mindennapokban

Könnyű lehet azonban elfelejteni mindazt a varázslatot és ihletet egész évben, mivel a csoda-pillanat helyét átveszi a mindennapi élet szürke egyformasága. Az események és történések (mind a földi, mind a kozmikus) által sokan elfeledkeznek a tudatosan kitűzött szándékaikról, és túlélési módba váltanak.

Ennek nem kell így lennie! Folyamatosan két egészen hatékony eszköz áll rendelkezésre, hogy csodálatos évet teremthess magadnak: az intuíciód (szívtudatosságod) és Tarot. Amint megszokod, hogy mindennap használd a Tarot kártyákat és a megérzésed, máris hatalmas változást jelent majd 2021-ben.

A 3 legjobb Tarot-kártya kirakás 2021-re
A 3 legjobb Tarot-kártya kirakás 2021-re

Read More »A 3 legjobb Tarot-kártya kirakás 2021-re