Skip to content

június 2022

Tarot jóslás június utolsó hetére (06.27-07.03)

Tarot jóslás június utolsó hetére (06.27-07.03)

válassz egy Tarot kártyát megérzésed szerint, és a cikket tovább olvasva megtudhatod, hogy mit üzen június utolsó hetére Neked a Tarot!

A mostani kirakás során összesen négy Tarot kártya közül választhatsz!

A Tarot sokkal erősebb, hatékonyabb és komolyabb eszköz az angyalkártyákhoz képest. Míg az angyalkártyáknál egy lapot húzunk egy kérdésre, a Tarot képes mélységeiben is feltárni a problémákat, megoldásokat.

Ehhez viszont szükséges tudni értelmezni is a lapok közös jelentését. A mai kirakással tehát bepillantást nyersz abba, hogy miként dolgoznak azok, akik a Tarot-t valóban használják.

Tarot jóslás Árnyvilág Tarot-ból

Tarot jóslás Árnyvilág Tarot-bólRead More »Tarot jóslás június utolsó hetére (06.27-07.03)

Ki volt Szepes Mária testvére, Wictor Charon? Tényleg ő írta a Vörös Oroszlán eredetijét?

Szepes Mária neve közismert, ám Wictor Charonét alig hallották a magyar ezoterikus közéletben. Holott Szepes Mária testvére meghatározó mágikus irodalmat alkotott.
Lehet, hogy a Vörös Oroszlán alapjait is ő írta meg?

„Most azonban elérkezett az ideje, ahogy Ő mondta, a nyilvánosság elé tárhatjuk „az utolsó idők privilégiumaként”. Szepes Mária

Scherbach Magdolna (1908-2007) és Scherbach Viktor (1907-1976) neve sokaknak aligha cseng ismerősen, pedig később felvett neveik talán az emberi emlékezet öröklétének zálogai is egyben: ők Szepes Mária és testvérbátyja Wictor Charon.

Míg Magdolnát, mint Mária-nénit, Magyarország ezoterikus nagyasszonyát és gondolatait jól ismeri az ezoterikus olvasóközönség, bátyjának életművét, amely pedig több mint 50 kötetre rúg, aligha.

Pedig húgával közös küldetésben jártak itt a Földön.

S míg Mária-néni képessé vált belesimulni és kivételesen hosszú ideíg viselni a téridő aranymetszeteként ezt a testi létformát, addig bátyja megmaradt transzdimenzionális lénynek lenni.

Ki volt Szepes Mária testvére, Wictor Charon? Tényleg ő írta a Vörös Oroszlán eredetijét?

Read More »Ki volt Szepes Mária testvére, Wictor Charon? Tényleg ő írta a Vörös Oroszlán eredetijét?

Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban

A júniusi Telihold a Nyilas jegyében kelt fel, és az Elengedés és a Fény uralkodó hatása határozza meg. Több mint hat hónap telt el az évből. Már virágba borultak az általunk ültetett magok és a termés is érik.

A mostani júniusi Telihold, mint minden telihold, egyszersmind a beteljesülés – és az elengedés időszaka is.

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka

Ahhoz pedig, hogy jövőre is tudd, mikor lesznek a Teliholdak, Újholdak és jeles napok, készítettünk egy 2022-es holdnaptárat Neked.

Mitől különleges a telihold spirituális értelemben?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban
Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban

Read More »Telihold, beteljesülés és elengedés, Eper telihold júniusban

Második Tízmilliószoros nap 2023-ban 06.04. a Saga Dawa Düchen azaz a születés, a megvilágosodás és a halál napja

2023.06.04. a második tízmilliószoros nap 2023-ban. Te milyen manifesztálásokkal készülsz?

A tízmilliószoros napok a buddhizmusból erednek, ahol minden évben, a holdnaptár szerinti dátumok idején emlékeznek meg Buddha egy-egy életeseményéről.

A buddhista hit szerint ilyenkor minden cselekedet tízmilliószoros erővel hat

A második tízmilliószoros nap 2023-ban június 4-ére esik. Ez a Saga Dawa Düchen, azaz “A születés, a megvilágosodás és a halál napja””, amely a tibeti naptár szerint a negyedik holdhónap 15. napjára esik, és megünneplik szerte Tibetben és Bhutánban.

A fesztivált más buddhista ázsiai országokban is ünneplik, köztük Sri Lankán, Mianmarban, Thaiföldön és Laoszon, ahol néhány héttel a tibeti és a bhutáni alkalom előtt ülik meg.

A második Tízmilliószoros nap 2023-ban 06.04. a Saga Dawa Düchen azaz a születés, a megvilágosodás és a halál napja
A második Tízmilliószoros nap 2023-ban 06.04. a Saga Dawa Düchen azaz a születés, a megvilágosodás és a halál napja
Read More »Második Tízmilliószoros nap 2023-ban 06.04. a Saga Dawa Düchen azaz a születés, a megvilágosodás és a halál napja
Most kapaszkodj! Bőséget hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2022.06.14.

Most kapaszkodj! Bőséget hozó Telihold és második Tízmilliószoros nap 2023.06.04.

2023.06.04. ismét egy különleges nap 2023-ban: egyszerre következik be a Bőséget hozó Telihold és az idei második Tízmilliószoros nap!

A Telihold mindig különleges alkalom, hiszen ekkor a legfényesebbek az éjszakák (kiváltképpen ha a nyár elejének illata tölti be a levegőt).

Ahogy a Nap bevilágítja a Holdat, úgy, mivel a Hold a lélek jelképe, bevilágítja a Lelkünket is.

A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!

Most kapaszkodj! Bőséget hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2022.06.14.
Most kapaszkodj! Bőséget hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2023.06.04.

Read More »Most kapaszkodj! Bőséget hozó Telihold és második Tízmilliószoros nap 2023.06.04.

A Pünkösd ősi termékenységünnep és keresztény ünnep. Mi a pünkösd eredete és jelentése?

Pünkösd napján egyaránt ünnepeljük a természet termékenységét és mellette a Szentlélek eljövetelét és egyúttal az egyház megalapítását.

A keresztény világ vasárnap, a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepli. Ebből az alkalomból a keresztény egyházak országszerte ünnepi miséket és istentiszteleteket tartanak.

Kevesen tudják azonban, hogy eredetileg egy ősi termékenység ünnep volt, sőt a judaizmuson belül is legalább ezer évvel Jézus előtt már megünnepelték. A pünkösd tehát nem keresztény ünnep, de van keresztény rétege is.

Eredetileg a Bibliában, mint tudjuk, a húsvét (pészach, pászka), és így annak pünkösdi befejezése a húsvét 50. napján, mezőgazdasági ünnep volt.

A tavasszal megjelenő első gyümölcsökkel, a tavasszal előbújó első növényekkel volt kapcsolatos. Akkor ez egyfajta első aratás ideje volt, amely az 50. napon teljesedett be.

Pünkösd a jelenkorban

A pünkösdöt ünnepként csak a II. században említi két keresztény író, Tertullianus és Órigenész, habár az ünneplése egyidős az egyházzal. Már 305-ben püspöki szinódus rendelte el a Szentlélek eljövetelének megünneplését. Mivel a húsvéthoz kötődő ünnep, ezért a niceai zsinat óta (i.sz. 325) mozgó ünnep.

A Pünkösd ősi termékenységünnep és keresztény ünnep. Mi a pünkösd eredete és jelentése?
A Pünkösd ősi termékenységünnep és keresztény ünnep. Mi a pünkösd eredete és jelentése?

Read More »A Pünkösd ősi termékenységünnep és keresztény ünnep. Mi a pünkösd eredete és jelentése?