Kezdőlap Lux Orientis Keleti tanok Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér – a mágia gyermeteg felosztásának vége!

Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér – a mágia gyermeteg felosztásának vége!

1112
1
Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér - a mágia gyermeteg felosztásának vége!
Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér - a mágia gyermeteg felosztásának vége!
A mágia klasszikus fekete-fehér, bal kéz - jobb kéz ösvény felosztása idejétmúlt, avíttas, gyermeteg és ostoba. Ideje leszámolni vele.

A mágiát a 19. század óta sokan Bal és Jobb Kéz Ösvénye szerint osztják fel

Az angol LHP és RHP ezt jelenti: Left Hand Path  (LHP) – Bal Kéz Ösvénye, Right Hand Path (RHP) –  Jobb Kéz Ösvénye.

Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér - a mágia gyermeteg felosztásának vége!
Bal kéz, jobb kéz, fekete, fehér – a mágia gyermeteg felosztásának vége!

Ezzel a fent említett két fogalommal, az ember az útjárása során előbb-utóbb biztosan találkozik. Különféle nézetű ezoterikusok hol ide, hol oda sorolják magukat, van aki azt állítja magáról hogy ő a “jobb kezes” más pedig a “bal kezes” ösvényhez tartozik. Kevesen tudják, hogy a LHP és RHP felosztás, relatív nem is olyan régen jelent meg az Európában élő, okkultizmust kutatók fogalomtárában.

A tantra szó jelentése: szövevény, összefüggés, rendszer.

A hindu tantrát két féle irányzatra oszthatjuk nagyon vázlatosan:

 1. Vamacsára: “bal kéz ösvény” amely a szexuális praktikákat használja
 2. Dakshinacsára: “jobb kéz ösvénye” amely a önmegtartóztatás, az odaadás útja.

A “bal kéz ösvénye”, és a “jobb kéz ösvénye” fogalmak az európai ezoterikus rétegre történő ráhajlítása, az orosz H.P. Blavatsky nevéhez fűződik, aki vele együtt összesen 16 fővel, 1875-ben New Yorkban megalapítja a Teozófiai Társaságot.

Blavatsky elkezdi használni a LHP és a RHP kifejezéseket, és az amúgy is erősen keresztény hatás alatt álló nyugaton az LHP-t összekötik a gonosszal (Máté 5, 32-33). Tehát minden ami nem tetszett az bekerült az LHP címke alá, és minden ami tetszett az RHP címkét kapott. Tulajdonképpen, tényleg csak pár ember döntése alapján indult el ez az egész bedobozolás. Később különféle jótékony társaságok, vagy sátánista csoportok,  valamint egyéb holdkóros szekták képviselői is átvették ezt a közmegegyezésen alapuló LHP-RHP rendszerezést.

Tudjuk hogy igazából nincs “bal kéz ösvénye” vagy “jobb kéz ösvénye”

Ez a hinduizmus keretein belülről átvett, és a nyugati nézetekkel összekevert katyvasz (Blavatsky és mások) hatására jött létre. De mégis, akik tudják az igazságot, még most is használják a műveikben útjelző gyanánt, vagy egyszerű reklámfogásként.

lhp rhp

Tudom, hogy még egy jó ideig ezek az LHP-RHP címkék nem fognak eltűnni, hiszen eléggé alaposan elterjedt és népszerű melléfogás ez. De ennek a már klasszikusnak felfogható ezoterikus megközelítésnek, én úgy érzékelem, hogy nincs végtelen lét ideje.

Blavatsky és a hasonlók köreit lassan megeszi az enyészet.

Az internet korában, a régi elven működő okkultista köröknek is lassan, de biztosan befellegzik. Romlás folyamata már egy jó ideje tart, haldoklásuk fázisai egyértelműen látszik. Minden információ ami előre viheti az egyént ki van közölve, az Amazon.com és más könyvárusító webáruházak terjesztik azokat. Távolságokat legyőzi a technika, kapcsolattartásra sok eszköz áll már a rendelkezésünkre.

Feljönnek azok az irányzatok ahol már előáll az a határozott kívánság, hogy az egyén és a kívánt entitás közé ne álljon semmilyen intézmény, hanem ezeket kikerülve, más emberi közvetítőket mellőzve, önállóan csatornázza be magát, ahogy csak tudja.

Forrás: 7nephilim.com

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

1 hozzászólás

 1. Jobb: A vallás az észérvekkel szembeni hitet hangsúlyozza, Teljes Énkép elvetése, csak a “jó” részek elfogadása, kozmikus szintű jó és rossz megkülönböztetése és ezek abszolút érvényességének hansúlyozása, a csorda szellem elfogadása.

  Bal: A szabad gondolkodás hangsúlyozása, a dogmák elvetése, végletekig személyes önmagunk teljes elfogadása, abszolút kijelentések elvetése, az egyén szerepének fontossága.