Kezdőlap Ezotéria és Mágia Energetika Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz

Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz

1984
0
Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz
Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz
A gyakorlati mágiában rendre előfordul, hogy a varázshasználó más lényekkel dolgozik együtt. Ez a cikk a leggyakrabban megjelenő entitások, azaz lények összefoglalása.

Elementárok*

Ezekkel viszonylag könnyű kapcsolatba lépned. Specializálódott a működési területük, nem kiterjedt, de abban tökéletesek.

Tűz – Szalamanderek: képesek felkavarni az szenvedélyeket, indulatokat. De adnak vitalitást és életerőt is. Terjesztik a dühöt és az agressziót. Segítenek elpusztítani az eléd tornyosuló akadályokat.

Levegő – Szilfek: fizikai megnyilvánulásuk a levegő. Mentális képességek javítását lehet tőlük kérni, segítik a szellemiséggel kapcsolatok fogalmak mélyebb megértését, érzékennyé tehetnek a jövő érzékelésében, látnoki képességeket adhatnak neked.

Föld – Gnómok: gazdagság, anyagi javak előteremtésében segítenek. Kristályok, kövek ezoterikus tulajdonságait tárhatják fel előtted.

Víz – Udinék: érzelmeid megértésében segítenek, intuitív képességeid fejlesztik. Jó manipulátorok.

Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz
Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz

Planetáris intelligenciák

Adott bolygóhoz, csillaghoz kötődő jellemzők figyelembevételével keress velük kapcsolatot. Arbatel mágiáján keresztül sikeresen megértheted őket.

Halottak szellemei

Ezek nem kifejezetten szellemek, hanem inkább a lélek árnyai, visszatükröződései, akik egykor itt a Földön sétáltak. Keményen és határozottan működnek, nyomorúságot, rémálmokat visznek az ellenséged életébe, amely aztán az öngyilkosságba is viheti őket.

Kóbor szellemek

Ouija táblán keresztül tudsz kapcsolatba lépni velük. Céltalan, nem éppen öntudatos energiák. Kevés figyelmet érdemelnek.

Goetiá-ban felsorolt lények

A Goetia lényei hasznos szellemek, érdemes alaposan elmerülni a velük való munkában. Nagyon eredményesen dolgoznak az életed minden területén, csak a megfelelő entitásokkal vedd fel a kapcsolatot.

Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz
Entitás fajták, amelyekkel dolgozhatsz

Istenek

Működésük átfogó. Ezzel a területtel foglalkozók rituáléikban, magukban igyekeznek megidézni őket.

Forrás: 7nephilim.com

*Elementár vagy elementál?

Némely szerző elementált ír, mások elementárt. Ez kavarodást okozott többször is, voltak olyan olvasók, akik úgy vélték, a két fogalom eltérő lényeket takar.

Valójában a kettő egy és ugyanaz. A megoldást a német és a latin nyelv különbsége okozza. A középkori latinban az elem neve elementum volt (egyébként a magyar elem szó is ebből származik rövidüléssel). A 15. század után aztán két változat alakult ki.

A német nyelvterületen Elementar, az angolszász térségben elemental forma rögzült (még később mindkét nyelvben az Element/element szó kezdte a kémiai értelemben vett elemet jelenteni, az Elementar/elemental pedig egyfajta élő szubsztanciát).

A modern szerzők pedig jellemzően a saját nyelvük szerinti változatot használják – amit a fordítók gyakran meghagynak, mert nincsenek tisztában az itt leírtakkal. – Aureion

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  19
  Shares