Kezdőlap Jóüzenetek Különleges Tarot jóslás december második hetére (12.08-12.14) az Újhold jegyében

Különleges Tarot jóslás december második hetére (12.08-12.14) az Újhold jegyében

2165
0
tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan
A mai alkalommal az egyes lapok jelentésén túl még két-két lap együttes értelmét is felfedjük.

Különleges Tarot jóslás december második hetére (12.08-12.14) az Újhold jegyében

válassz egy kártyát megérzésed szerint, és este érkeznek a lapok, amikből megtudhatod, hogy mit üzen december második hetére Neked a Tarot az Újhold jegyében!

#spiritan #tarot

tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

A három lap a következő:

Bal:

Érmék Kilences

Az Érmék Kilences már a hagyományos értelmezésben is az anyagi szerencse kártyája volt, mely nagy, legtöbbször váratlan nyereményt ígér.

Meglepően jó irányú fejlődést, hirtelen szerencsét és olyan helyzeteket jelent, melyeket “a nagy fogás” szólással jellemez a köznyelv.

E kétségtelenül erős oldala mellett, mely a külső nyereményekre vonatkozik, a kártya másik értelmezése az érezhető benső gazdagodás élménye.

Kulcsszavak: Vénusz a Szűzben, gyarapodás, növekedés, nyereség, a szerelem bilincsében, bölcsesség, kreativitás, minél többet adok, annál többet kapok

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Lehetőségekben gazdag időszak előtt állsz, merj belevágni új dolgokba!

Közép:

I. A Mágus

A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal.

Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének. Ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul.

Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni. Az élethelyzetre vonatkozóan az első emberi tett a semmiből születik, tapasztalatok

A Mágus lapjáról itt tudhatsz meg többet

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Most egyre aktívabb időszak vár rád, amikor az átlagosnál is nagyobb szükség lesz a képességeid kamatoztatására!

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Jobb:

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli.

Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében.

Árnyékos oldala viszont a “sötét nővér”, a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák.

A Főpapnő lapjáról itt tudhatsz meg többet

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Egyre inkább meg kell tanuld, hogy belső hangodra, megérzéseidre hallgass.

Két-két kártya együttes értelme

1+2

A gyarapodás, bővülés, a bőség áramlása most valóra válhat, ám elsősorban Rajtad múlik. Ha nem látsz rá lehetőséget – teremtsd meg a lehetőséget Te magad!

A bőségről és bőségtudatról itt olvashatsz hasznos tudnivalókat.

1+3

Az áramlás, a bőség elsősorban szellemi téren mutatkozik meg. Könnyedén lehetséges, hogy olyan belső információk, titkok, rejtélyek jutnak tudomásodra, amelyek segíthetnek a gyarapodásban. Mindez pozitív értelemben, nem mások titkaival való visszaélés útján lehetséges!

2+3

Ha jobban meg akarod ismerni önmagad, ez a hét kiváló időszak rá. Most az aktív önismerettel igazán sokáig juthatsz. Rajtad áll, mit hogyan teszel, ám ilyen időszak nem mindig adódik. Élj vele!

Érdekességek a Tarot-ról

A tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A kártyákról elsőnek egy 1377-es dokumentumban tettek említést, amelyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált.

Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a tarot lapjaival. A kis arkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagy arkánum Bolond kártyája mára dzsókerként vált ismertté.

A Tarot a 16. században

A 15. század végére, 16. század elejére már a maihoz hasonló, 78 lapos kártyáról álló csomag vált ismertté, melyet velencei tarotnak neveztek, a későbbiekben marseille-i tarotként híresült el. A marseille-i tarot máig is hozzáférhető az eredetivel azonos kiadásban, a szakirodalmak általában ezeket a lapokat kiáltják ki „eredetinek”. Jellegzetes, egyszerűen színezett lapjai erősen megosztják a hozzáértőket, abban azonban egyetértenek, hogy szimbólumrendszere valóban, a ma kapható lapok eredetiének tekinthetőek.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 421
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  421
  Shares