Kezdőlap Ezotéria és Mágia Mágia Mit akarsz?

Mit akarsz?

727
0

A mágia gyakorlata abból a réges-régi korból ered, amikor az emberek öntudatukra ébredtek, és jogosan felmerült bennük az igény, hogy életüket saját maguk irányítsák, és a közvetlen környezetükre tudjanak igényeik szerint hatást gyakorolni.  A szerves lények fizikai test határai végesek, és ezért bizonyos időszakokban a túléléshez kevés, vagy teljesen alkalmatlanak bizonyul.

A korok mágusai és boszorkányai, igyekeztek az életüket minden eszközzel elviselhetőbbé tenni, és amennyiben lehetséges, a sok terhet levenni magukról. A túlélésért folytatott harc a fennálló eszközök hatékonyságát is próbára tette, és amely haszontalannak bizonyult, az a feledés homályába veszett. A mágia praxisaira is vonatkozik ez a próba, hiszen a céljaink is többé-kevésbé hasonlóak, mint az elődeinké. Ezért megkerülhetetlen az a tény, hogy önálló egyének, vagy csoportok igyekeznek ezen az úton hatást gyakorolni a saját életükre, vagy a környezetükben megjelenő történésekre. Itt nagyon érdekes variánsok jönnek létre, hiszen átlagban normál módon, de különféle benyomások megtapasztalása révén érzékeljük a környezetünket, és saját magunkat.  

Nyilván van közöttük számtalan olyan egyén vagy csoport, amely a felelősséget igyekszik lepöckölni magáról, és azt szeretné, hogy helyette, valami nagy kozmikus valami döntsön.

De jelen van szerencsére a másik oldal, akik nem hajlandóak elfogadni az előre legyártott világnézeteket, a Világegyetemről alkotott és elénk tolt felfogás mintákat.

Amikor a sámán énekel, produkálni kell valamit a csoport érdekében, azt a saját érdekében is teszi. Látszólag önzetlen a tett (bizonyos értelemben), de a sámán jóléte biztosíték lehet a csoport jóléte felé. A mágia nem működik, ha a mágusnak nincs igazán szüksége rá. Ez a kényszerűség taposta ki azokat a praxisokat, amelyek igazán életképesnek bizonyultak. Ezért használták a voodoo-t a rabszolgák, igen, mert nem volt a kezükben más. Egyesek lehet, hogy visszarettenek: ó fekete mágia, ó rettenetes! Igen, megátkozták ha szadista módon bántak velük, és erőt is merítettek a voodoo-ból a napi túléléshez.

Érdemes a természet működésére fordítani a figyelmünket, praktikusabb, mint valamelyik szent könyvet, vagy istenséget fixírozni. Mi vagyunk a természet predátorai, mi vagyunk azok, akik fejlődés szabályainak eleget téve, túléltünk sok-sok viharos időszakot. A hétköznapok embere inkább szenved, de nem akar változtatni a sorsán. A mágia tudatos használója, tervez, stratégiát épít fel, és keményen gyakorol. Ha az ellensége kiérdemli a haragját, megtámadja, úgy reagál, mint egy oroszlán. Nem hinném, hogy erkölcsi szemlélődésbe kezd, mielőtt elkapja az antilopot. Biztos lesznek a hétköznapok emberei közül olyanok, akik majd bírálnak ezért. Ők elválasztják magukat ettől, de jusson az eszedbe akkor, hogy ők nem is az erőt keresik.

Kóródi Csaba

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •