Kezdőlap Spiritualitás Bölcsességek A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség

A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség

514
0
A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség
A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség
Rezgésszint emelés, emelkedés, rezgésnövelés - Te is találkoztál már vele, igaz?
Tudtad, hogy végig hibás dolgokat mondtak Neked?

Pedig ez az igazság – rengeteg tévhit és tévtanítás kering ezoterikus körökben, immáron évtizedek, sőt évszázadok és évezredek óta.

A rezgés, rezgésszint, frekvencia, sőt a rezgési frekvencia (sic!) olyan kifejezések, amik alatt teljesen mást értenek sokan a spirituális körökben, mint amit a szavak jelentenek.

Itt az ideje tehát, hogy rendet tegyünk a fogalmi zűrzavarban, és megmutassuk, mi a valóság.

Ezoterikus tévhitek kiigazítása, avagy mit is csinálunk?

A Spiritan Magazin elkötelezett a valódi spiritualitás, ezotéria és igazi mágia mellett. Emiatt kiemelt célunk, hogy a közhiedelmet alkotó tévtanításokat kiigazítsuk, hogy Neked a lehető legtisztább és legigazabb választ adhassuk meg.

Itt az ideje, hogy megtisztuljon minden, amit egykor okkultnak, majd ezoterikusnak neveztek. Vészesen terjed ugyanis az ezomaterializmus, az anyagelvű ezotéria, ami mindent, ami spirituális, le akar rángatni a matériába.

A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség
A rezgésszint egy álspirituális, materialista tévhit. A helyes kifejezés az energiaminőség

Mi az a rezgés? Nem energia minőség vagy fajta!

A rezgés egyszerűn ismétlődési gyakoriságot jelent. Mindegy, hogy egy húr rezeg, vagy az elektromágneses rezgőkör, minden esetben adott mennyiség bizonyos határok közötti –
periodikus vagy nem periodikus – ingadozását jelenti.

A rezgés tehát mennyiséget jelent, nem minőséget

Gondold meg: ha fogsz egy ingát és kilengeted oldalra, akkor annak a rezgése, mondjuk, 1 egység lesz. Ha gyorsítasz a kilengésén, akkor nő a rezgése, mert ugyanannyi idő alatt, mondjuk, 1,3-szor fog kilengeni jobbra-balra.

Ettől fejlettebb, tisztább, ideálisabb, jobb, minőségibb lesz az inga?

Nos, pontosan ugyanez érvényes az energiára is. Attól, hogy erősebb/nagyobb/magasabb a rezgése, semmit sem változik a minősége vagy a fajtája. 

Tehát szó sincs arról, hogy a magasabb vagy alacsonyabb rezgés magasabb vagy alacsonyabb minőség lenne. Mennyiséget jelöl.

Magasabb rezgés = mennyiségileg több rezgés

A mennyiség sosem jelent minőséget, ahogy a szín se jelent hangot. Ezért a rezgésszint különbsége nem jelent minőségi különbséget.

Azaz totális tévút, még ha elterjedt tévhit is, hogy van minőségi különbség a magasabb és alacsonyabb rezgés között.

De akkor mégis miről beszélnek?

A frekvencia csak egy latin kifejezés a rezgésre

a frekvencia a rezgés másik neve. Ennyire egyszerű. História és történelem, autó és gépkocsi, komputer és számítógép, frekvencia és rezgés – ezek páronként ugyanazt jelentik.

A fizikában a frekvencia mértékegysége a hertz (Hz). Az áramnál például a generátor forgásszáma adja meg a forgás gyakoriságát, azaz frekvenciáját azaz rezgését.

Azaz frekvencia = rezgés = mennyiség. Továbbra se minőséget jelent.

A hullámhossz? Nos, az se minőséget jelent, de már közelít

A hullámhossz az más kicsit, de az sem minőségi különbség – elvégre a zöld szín nem magasabb vagy alacsonyabb minőségű a kékhez vagy a lilához képest, csak eltérő.

Ráadásul a hordozott energia se mindegy – egy erős rádióadó a világűrbe is gond nélkül kiküldi az adást, egy gyenge kis adóvevőt meg már egy házfal is teljesen leszigetel – miközben ugyanazon a hullámhosszon adnak.

Csak az átlag ezoterikusnak tudományosan hangzik, hogy rezgésszám meg frekvencia, közben meg átverik őket. Ugyanis az energia minőségét és tisztaságát, a tudat kierjedését, tisztaságát, erejét kell növelni, akkor történik emelkedés

Tessék, az elektromágneses sugárzás hullámtartományai és frekvenciája (rezgése). Tényleg azt hiszed, hogy a zöld fény jobb, mint a sárga, és a piros fény jobb, mint egy rádióadó?

Akkor miért hiszed el, hogy a rezgés/frekvencia emelése jobbá teszi a dolgokat? Vedd észre, hogy tévtanítást adtak át Neked! Mint például az alábbit:

Einstein szerint emelned kell a frekvenciád – kár, hogy Einstein sosem mondott ilyet

“Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod. Hangolódj rá annak a Valóságnak a frekvenciájára, amelyet meg akarsz élni és megkapod. Nem is lehet másképp. Ez nem filozófia. Ez fizika.”
(Albert Einstein)

Jól hangzik? Nos, a fentiek fényében, és mert Einstein fizikus volt, biztosra veheted, hogy egyszerűen át akarnak verni Téged. Adott egy butaságokat tartalmazó idézet, amit hozzákötnek egy kiváló Tekintélyhez és máris igaznak tűnik. Klasszikus esete az átverésnek.

Einstein szerint emelned kell a frekvenciád - kár, hogy Einstein sosem mondott ilyet
Einstein szerint emelned kell a frekvenciád – kár, hogy Einstein sosem mondott ilyet

Kép forrása

A valóság az, hogy a Quote Investigator már 2012-ben utánajárt a mondás eredetijének, és kiderült, hogy – természetesen – Einstein egészen mást mondott (pontosabban egy 1948-as filmben bukkan fel a mondás):

“It followed from the special theory of relativity that mass and energy are both but different manifestations of the same thing — a somewhat unfamiliar conception for the average mind.”

“A speciális relativitás-elméletből következik, hogy a tömeg és az energia eltérő megnyilvánulásai ugyanannak a dolognak – az átlagos elme számára ez szokatlan elgondolás”

Tehát szó sincs semmiféle frekvenciáról, vagy arról, hogy minden energia! Már csak azért sem, mert a tér és az információ sem energia, márpedig ezek nélkül valóság sincs.

Itt az ideje, hogy akik a tudat tágításában, a spirituális emelkedésben hisznek, a kényszeres, mániákus egyszerűsítgetés helyett inkább megértsék: a valóság sokrétű, sokszereplős egység, nem pedig egy homogén egyenmassza! Nem minden egy – csak minden együvé tartozik, ahogy arról már korábban írtunk.

De akkor honnan származik az idézet? Meglepő, szellemi forrásból!

Kiderült a vizsgálódás során, hogy Darryl Anka weboldaláról, a bashar.org-ról, ahova valamikor 1996 és 2000 között került fel, egy Bashar nevű entitástól, akinek az üzeneteit Anka közvetítette, 1983-tól kezdve.

Ez a Bashar nevű szellemlény mondta azt, amit utána valaki Einstennek tulajdonított.

A modern ezospiri körökben keresett kifejezés: az energiaminőség és az energiaglifa

Az energia jelen esetben nem a fizikai értelemben vett energiát jelenti (ami a változtatás/munkavégzés/cselekvés képessége, illetve annak mértékét fejezi ki).

Az energia, spirituális értelemben, egyszerre hatóerő és anyagon túli alkotóerő. Leginkább fényvízhez lehet hasonlítani, vagy mágneses mezőhöz, ám ezek a jellemzők pontatlanok, mert azt sugallják, hogy anyagi.

Holott a spirituális síkok az anyag felettiek, anyagtól mentesek.

Amikor spirituális értelemben energiáról beszélünk, annak nem a rezgése számít, mert ez még mindig materializmus. A spirituális energia nem fizikai.

A rezgésszintnél csak a rezgés frekvenciája nagyobb szédítés

Ahogy az egyik oldal fogalmaz,

“A rezgésed a te személyes spirituális energia frekvenciád. Ez egy összegzése az eddig megélt életeidnek, a valaha is gondolt gondolataidnak és cselekedeteidnek. Ez az energia körülveszi és áthatja tested minden sejtjét, porcikáját. Ez a rezgés tulajdonképpen lelked esszenciája, olyan mint egy ujjlenyomat, csak és kizárólag rád jellemző. ”

Csakhogy ez így, ebben a formában, nettó materializmus. Érdekes fintor, hogy míg a tudósokat a spiri körökben szapulni szokták, itt többször is hivatkozik a szerző a tudósokra, persze, sehol se írva forrást, hogy pontosan hol is mondtak olyat (KIK?!), hogy

“Mindennek van egy rezgési frekvenciája,  ezt a tudósok már kimutatták.”

Már csak azért se tudna ilyet mutatni, mert a témában már egy elemi szinten járatos ember is tudja, hogy nincs rezgési frekvencia. Mert ez azt jelentené, hogy rezgési rezgés. Vagy frekvenciai frekvencia.

Kész vicc. Persze, “a tudósokra” hivatkozni divatos, ha valaki azt akarja sugallani, hogy értelmes dologról beszél. Kb. olyan, mint “a brit tudósok”.

Miért materializmus a rezgésszint? Mert azt mondja ki, hogy a szellemed is anyagból áll

Az energiameződnek legfeljebb a fizikai síkon van rezgése, frekvenciája. De az az anyagi testedhez tartozik, halálod után szertefoszlik. NEM TE VAGY. Csupán a részed.

A spirituális érdelemben vett energiádnak minősége, ereje, tisztasága és glifája van.

Az energia minősége, fajtája, ereje számít. Teljesen más egy angyal, egy sárkány, egy tünde, egy földelementál vagy egy kísértet energiája. Nem a rezgése miatt. Nincs olyan, hogy megemeled egy vízelementál rezgését és átalakul angyallá. Legfeljebb egy nagyon dühös elementál lesz, hogy miért piszkálod.

Olyan sincs, hogy lecsökkented egy angyal rezgését és átalakul, mondjuk, démonná.

Az energiaminőség megváltozása még nem változtat az energia fajtáján. A koszos víz is víz, egészen addig a pontig, ahol átfordul és már sárnak/trágyának nevezzük.

Az energiafajtát tehát nem a minősége határozza meg elsősorban, hanem a glifája

A glifa rajzolatot jelent önmagában (innen a hieroglifa kifejezés is: szent rajzolatot jelent görögül).

Spirituális értelemben a glifa az adott energia fajtáját határozza meg. Például egy gyógyító rajzolat semleges energiával való feltöltése gyógyító jellé változik. Ilyeneket használnak például a reikiben.

Ezeket a glifákat látjuk a fénynyelvben is, ami az univerzális energia nyelve. Egy glifa egy bizonyos energiafajtát, energiaminőséget határoz meg.

A rezgésszinted helyett az energiád minőségén és tisztaságán dolgozz!

A rezgésszint egy materialista téves kifejezés.

Szeretnéd növelni a “rezgésszinted”? Akkor finomítsd, tisztítsd az energiád, a minőségét növeld!

Rezgésszint helyett tehát beszélj ezentúl energiaminőségről!

Mi a helyzet a hangtálakkal, gyógyító énekekkel, mantrákkal?

Röviden térjünk ki erre is, mert az ezospiri tévtanításokban összemossák a fizikai sík hanghullámait a spiritualitás energiájának minőségével és fajtájával.

A hangtálak, a gyógyítók, a zene és ének hangjai, ezen hangok frekvenciája (rezgése) és hullámhossza a fizikai testre, illetve a fizikai test generálta elektromágneses mezőre, továbbá a fizikai agy létrehozta elmére hatnak.

a hangtálak és gyógyító énekek egyszerre hatnak anyagi és anyagon túli síkokon!
a hangtálak és gyógyító énekek egyszerre hatnak anyagi és anyagon túli síkokon!

A kibocsátott hangokhoz csatlakozó spirituális energia, továbbá az elme visszacsatolása hat a tudatra.

Azaz a hangtálak és gyógyító énekek egyszerre hatnak anyagi és anyagon túli síkokon!

Szerző: Dr. Peter T. Sinclair

 

 

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares