Kezdőlap Spiritualitás Bölcsességek Tarot jóslás május első hetére – Ez most rázós lehet…

Tarot jóslás május első hetére – Ez most rázós lehet…

484
0
tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

Tarot jóslás május első hetére

válassz egy kártyát megérzésed szerint, és nézd meg a cikkben, hogy mit üzen erre a hétre Neked a Tarot!

tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

A három lap a következő:

Tarot jóslás május első hetére - Ez most rázós lehet...
Tarot jóslás május első hetére – Ez most rázós lehet…

Bal:

Kelyhek Királynője

A Kelyhek Királynője a Víz elem női oldalának megtestesítője, médiumitást és áldozatvállalást jelez. A segítő, gyógyító erő, a belső látás kifejezője. Mint ilyen, tudatalatti lelkierőnket uralja, ő a bennünk élő Jó Tündér és Bölcs Varázsló, jövőbelátó álomfejtő és a ködökön áthatoló látnok.

Sötétként és titokzatosként jellemzik, mert bölcsességének a tudomány számára megközelíthetetlen forrása rejtetten buzog.

 

Közép:

XIII Halál

A kártya száma a tizenhármas, a halál “címere”, a mai napig a szerencsétlenség fogalmi tartalmával bír. A Kérlelhetetlen Kaszás képének megjelenése a szám mögött igen helyénvalónak tűnik. Az arab 13-as az 1-es és a 3-as számokból áll, így analógiát mutat a 4-essel, mely a rend és a szervezettség szimbóluma.

A Halál a búcsút jelenti, a nagy elengedést, a véget. Ezzel egyben az új, az eljövendő útját készíti elő; a kártya maga azonban elsősorban a véget tárja elénk. Ezen belül jelentheti a rég áhított, felszabadító befejezést, de természetesen legfájdalmasabb tapasztalatainkra is utalhat. A Kardok Tízessel ellentétben, mely az önkéntes és ezzel idő előtti véget jelképezi, ez a kártya mindig a természetes véget jelöli, és azt, hogy eljött az ideje valamit útjára engedni. A Halál indokolatlanul tartozik a rettegett kártyák közé. Akik rózsaszín szemüveget hordanak, a kártyát csak mint az új hírnökét értelmezik, meg akarnak fosztani bennünket a búcsúzás mély átélésétől és az ehhez kapcsolódó, életigenlő tapasztalatoktól.

 

Jobb:

Kardok hatos

A Kardok Hatos változást jelez, mellyel új partokhoz érkezünk. Az útrakelés kártyája a hős örvendetes elindulása. A Kardok Hatos esetében nagymértékben önmagunktól függ, hogy a jelzett változás kíváncsivá tesz, vonzónak találjuk-e vagy félelemmel éljük át. Minden esetben arról van szó, hogy új parton kötünk ki, anélkül kell elhagynunk a régi partot, hogy tudnánk, mi fogad majd odaát.

Ennek megfelelően jelzi a búcsúzás fájdalmát, a bizonytalanságot, félelmeket és gondokat, de egyben izgatott kíváncsiságot is képvisel, mellyel a jövőnek elébe nézünk. Fontos tudnunk, hogy az ismeretlen föld, amely felé hajónkat irányítjuk, nem feltétlenül jelenti eddigi viszonyaink elhagyását, jelezheti belső lépés megtételét: új területre lépést, eddig ismeretlen játékszabályok átvételét, szokatlan életformával való megismerkedést, más kultúrákkal és vallásokkal való találkozást.

Akarsz többet tudni?

Itt felteheted a kérdéseid a Tarot-szakértőinknek!

 

Érdekességek a Tarot-ról

A tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A kártyákról elsőnek egy 1377-es dokumentumban tettek említést, amelyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált.

Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a tarot lapjaival. A kis arkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagy arkánum Bolond kártyája mára dzsókerként vált ismertté.

A Tarot a 16. században

A 15. század végére, 16. század elejére már a maihoz hasonló, 78 lapos kártyáról álló csomag vált ismertté, melyet velencei tarotnak neveztek, a későbbiekben marseille-i tarotként híresült el. A marseille-i tarot máig is hozzáférhető az eredetivel azonos kiadásban, a szakirodalmak általában ezeket a lapokat kiáltják ki „eredetinek”. Jellegzetes, egyszerűen színezett lapjai erősen megosztják a hozzáértőket, abban azonban egyetértenek, hogy szimbólumrendszere valóban, a ma kapható lapok eredetiének tekinthetőek.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 126
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  126
  Shares