Kezdőlap Ezotéria és Mágia Asztrológia A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából

A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából

1324
0
A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából
A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából
Tarot-t vetettünk a mai különleges nap alkalmából. Január 31-én teliholdas éjszaka lesz, vérhold kel fel, és néhol még holdfogyatkozást is megfigyelhetnek.
Ha a Tarot üzenete érdekel, görgess a cikk feléhez.

A csillagászok szerint ilyen égi jelenségre mintegy 150 éve nem volt példa.

Szerdán összesen négy csillagászati jelenséget figyelhetünk meg a Holddal kapcsolatban:

 1. telihold lesz,
 2. ami kék hold is egyben,
 3. ráadásul szuperhold, és néhol
 4. holdfogyatkozás is jelentkezik az éjszakai égen.
Január 31-én teliholdas éjszaka lesz, vérhold kel fel, és néhol még holdfogyatkozást is megfigyelhetnek
Január 31-én teliholdas éjszaka lesz, vérhold kel fel, és néhol még holdfogyatkozást is megfigyelhetnek

A január elsejei holdtöltét követően ismét teljes arcát mutatja a hold, vérvörös színben fog pompázni.

Az eseményt vérholdnak is nevezik, mert ilyenkor az égitestet vérvörös színben mutatja a földi légkörön áthaladó fény.

A “kék hold” két és fél évente rendszeresen előfordul, idén január elsején volt a havi első holdtölte, szerdán újabbat láthatunk. A holdtöltét az angol hagyomány „kék holdnak” nevezi, ilyet két és fél évente lehet megfigyelni.

A szuperhold az az égi jelenség, amikor a telihold az égitest pályáján a lehető legközelebb fekszik a Földhöz.

Ilyenkor a hold látszólagos mérete és fényereje is nagyobb a megszokottnál: a szuperhold nagyjából 14%-kal fényesebb.

Magyarországról nem látható majd a különleges jelenség, mivel a NASA tájékoztatása szerint magyar idő szerint délután 12.48 és 14.29 között zajlik majd le.

Igen ritka, hogy a kék hold, vagyis egy naptári hónapon belül a második telihold egybeesik a holdfogyatkozással, valamint azzal, hogy az égitest pályájának a földközeli pontjához ér. Ilyen utoljára 1982. december 30-án volt.

Mit üzen a Tarot a négyszeres holdesemény kapcsán?

A jeles alkalomból Tarot-t vetettünk, amelynek értelmezése lentebb olvasható. A kirakás szabályai szerint a három kártya közül a középső a főkártya, a másik kettő ennek magyarázata, így a három kártya valójában egy. Ennek az értelmezését a Hold fényén át vizsgáljuk ilyen alkalmakkor.

A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából
A Tarot üzenete a Kék Szuperhold alkalmából

A három Tarot kártya értelme

Fő kártya

A Mágus

A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal. Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének.

Ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul. Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni. Az élethelyzetre vonatkozóan az első emberi tett a semmiből születik, tapasztalatok és tanulás nélkül: ez az első ösztönös alkotás.

Célok és érdekek nélküli spontán teremtés, melyben az ember kipróbálja az erejét és megtapasztalja képességeit.

Segédkártyák

Érmék Kilences

Az Érmék Kilences a hagyományos értelmezésben az anyagi szerencse kártyája, amely nagy, legtöbbször váratlan nyereményt ígér. Meglepően jó irányú fejlődést, hirtelen szerencsét és olyan helyzeteket jelent, melyeket “a nagy fogás” szólással jellemez a köznyelv.

E kétségtelenül erős oldala mellett, mely a külső nyereményekre vonatkozik, a kártya másik értelmezése az érezhető benső gazdagodás élménye.

Főpapnő

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz.

Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében.

Árnyékos oldala viszont a “sötét nővér”, a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák.

A három Tarot kártya jelentése a Hold fényében

A Három Tarot kártya tehát egy kártya: A Mágus két aspektusa mutatkozik meg: az Érmék Kilences és a Főpapnő. Együttes értelmük tehát így alakul:

A bőség megteremtésére most érkezett el az idő igazán. Habár a lehetőségek nem mutatkoznak meg nyíltan, ott vannak, nagyon is. Most az megérzés, az intuíció szerepe sokkal inkább felértékelődik, mint korábban. Teremtsünk megérzésünk szerinti módon és türelemmel!

A Bőség megvalósításáról itt írtunk részletesebben

Forrás: hvg.hu, 24.hu

 

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 73
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares