Kezdőlap Spiritan blogok A reinkarnáció és elhunyt szeretteinkkel való beszélgetés erősíti, és nem pedig kizárja...

A reinkarnáció és elhunyt szeretteinkkel való beszélgetés erősíti, és nem pedig kizárja egymást!

1628
0
A reinkarnáció sokak számára kölcsönösen kizárja egymást az elhunyt rokonokkal való beszélgetés lehetőségével.

Azzal érvelnek, hogy nincs reinkarnáció, hiszen sok generációra visszamenőleg is tudnak az eltávozott szeretteikkel kommunikálni. Holott ez csak arról tanúskodik, hogy nem tudják, miként működik az újjászületés.

Az újjászületés során csak a tudat egy része születik le

Azért tudsz rég meghalt emberek szellemével beszélni, mert csak a tudat egy része születik le.

Részben Te is odaát vagy, most is.

A reinkarnáció és a korábbi generációkkal való kommunikáció teljes összhangban van egymással. A Felettes tudat éppen úgy emlékszik a korábbi életekre, ahogy Te emlékszel a korábbi munkahelyekre vagy az iskolai éveidre.

A reinkarnáció és elhunyt szeretteinkkel való beszélgetés erősíti és nem pedig kizárja egymást!
A reinkarnáció és elhunyt szeretteinkkel való beszélgetés erősíti és nem pedig kizárja egymást!

Amit tudat alatt ösztönösen cselekszünk akkor ezért van? Akkor miért nem tudunk róla?

A tudatalatti inkább genetikailag kódolt illetve neveltetés és szocializáció során kulturálisan kondicionált mozgatórugókat, motivációkat, ösztönöket tárol. A reinkarnáció során leszülető tudatrész nem szakad el önmagától. Az így létrejövő entitás tudati síkon egy homokórának látszik: az alsó fele a leszületett rész, a felső a Felettes tudat.

A homokóra nyaka lehet szűkebb és tágabb, sőt el is tömődhet. Ám minél tisztább az intuíció, annál erőteljesebb a kapcsolat a fenti és lenti tudatrészek között.

A fenti egyfajta ellenőrző és tudásőrző szerepet tölt be ilyenkor. Ha ezzel a résszel veszed fel a kapcsolatot, akkor lehetőséged van az előző életek megismerésére másoknál is. Így egyszerre lesz igaz, hogy, például, a dédnagymamád lelke kínai programozó férfiként él most, míg szellemkommunikáció során a Felettes tudatával, mint a rég elhunyt dédnagymamáddal (azzal az élet-lenyomattal, emléktárral) beszélsz.

Ellenvetés: a reinkarnációs teóriának az a “veszélye”, hogy tudat alatt azt hisszük majd legközelebb még lesz alkalmunk a dolgainkat megoldani

Aki számára ez mentség lehet, az gondoljon vissza arra, hány évig küzdött keményen, mire önállóvá válhatott! Szeretné megint egy-két évig pelenkába végezni a dolgát? Aki igen, vegyen felnőtt pelenkát és élje át újra… szerintem a nagyon nagy többség inkább a higiéniát választja.

Attól tehát, hogy a Felettes én egy beszélgetés során az adott életbeli szerepének megfelelően mutatkozik a számodra, attól még a leszületések zajlanak tovább.

Ráadásul aki tudja, hogy van reinkarnáció, azt is tudja, hogy
1. a most megszerzett tudást tehetségként viszi tovább,
2. amit most elmulaszt, legközelebb is feladataként kapja meg,
3. felelősen kell viseltessen a világ iránt, mert ha szemétdombot hagy hátra, akkor egy rohadt nagy trágyadombba születik vissza.

A reinkarnáció tana tehát sokkal inkább sarkall arra, hogy felelősek legyünk a világgal és önmagunkkal szemben – hiszen a következő életünket nagyban befolyásolja az, hogy most mit teszünk meg, mit érünk el, és milyen Földet hagyunk hátra.

Forrás: aureion.hu

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 65
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  65
  Shares