Kezdőlap Ezotéria és Mágia Tarot Iskola Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő

Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő

2566
0
Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő
Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő
A Tarot Iskola hatodik írása a Tarot Nagy Arkánumának harmadik lapjával, Az Uralkodónővel foglalkozik.

A Tarot Iskola anyagait itt olvashatod.

Az Uralkodónő a természet mindig új életet adó kimeríthetetlen erejét testesíti meg. Az elevenséget, termékenységet, fejlődést és az új születését szimbolizálja.

Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő
Tarot Iskola 6: Nagy Arkánum III. Az Uralkodónő

Ő minden élet kiapadhatatlan forrása, jelzi kreativitásunkat és fogékonyságunkat, képességünket új impulzusok felvételére és újjáalakítására.

A fizikai valóság szintjén növekedést és termékenységet, lelki szinten művészi alkotóerőt, szellemi szinten ötletgazdagságot és találékonyságot, tudati szinten pedig a megismerés gyarapodását jelenti.

Az új állandó születése mind életünk folyamatos változását, mind azt jelképezi, hogy ezen szülések fájdalmát el kell viselnünk.

Kulcsszavak:

Vénusz, szépség, szerelem, anyaság, nőiség, bölcsesség, szellem és anyag kapcsolata, belső és külső gazdagság, termékenység, fejlődés, természet ereje, elevenség, életerő

Jelzések:

A szépség, melyet másokban látsz, és amely hozzájuk vonz, olyan szépség, amit te is magadban hordasz. Azon az úton vagy, hogy feltárd és kifejleszd nőiségedet. Lehet, hogy ez a megfelelő pillanat a megoldatlan anya-konfliktusok kielemzésére és megoldására.

Piedmontese Tarot - Az Uralkodónő
Piedmontese Tarot – Az Uralkodónő

Kérdés:

Van-e az életedben egy szép, erős nő, akitől tanulni szeretnél?

Szuggesztió:

Képzeld el a számodra ideális nőt. Írd le ideális tulajdonságait. Próbáld e tulajdonságokat megtalálni másokban és magadban. Vedd körül magad szépséggel és bőséggel.

Kijelentés:

Fel vagyok töltve erővel és szépséggel.

Analógiák:

Ji-King: 48. Csing (A Kút)

Mitológia:

A Nagy Anyakirálynő (Innana, Istar, Anat, Astarte, Aphrodite, Demeter) (Földanya: Gaia, Rhea)

A tökéletes menyasszony olyan, mint az ideális anya. Nem szolgáló, hanem királynő, és a szíve együtt kell dobogjon a saját vágyaival, és nem másokéval.

Töltsd le most mobilodra innen a 7 Spiritan Csakrakártyát, vagy akár ki is nyomtathatod őket, hogy mindig kéznél legyen az alaptudás a csakrákról!

Az Uralkodónő

A képen egy áldott állapotban lévő asszonyt látunk, aki a szabad ég alatt ül. Fején koronát hord, egyik kezében jogart tart. Sassal ékesített pajzs van a másik karján, illetve bizonyos ábrázolásokon a lábánál. Virágzóan gazdagnak, komolynak, megfontoltnak tűnik.

A Császárnő a 3-as számot viseli, a szintézis és a harmónia számát.

Ez a kettősség által teremtett feszültség feloldását jelenti a harmadik, az egyesítő princípium megszületése által.

Marseille Tarot - Az Uralkodónő
Marseille Tarot – Az Uralkodónő

A három ezért a gyerekszületés, az új élet, a megtermékenyülés és az anyagi produktivitás száma.

Míg a kettő az idő kiterjeszkedését jelzi a múltból a jövőbe, a három a tér dimenzióját adja a jelenségek időbeli teremtését szimbolizálva.

A Császárnő a nagy Anyaistennő, minden élet eredete.

Ő testesíti meg a természet túláradó teremtőerejét együtt az élet királynőjének jóságos női bölcsességével. A fizikai lét kérdései tartoznak hozzá.

Ő a földi paradicsom uralkodónője, várandós alakja mutatja azt, hogy ő az anyaság és a gyerekszülés őre. Ő a leszármazottja a Föld-Istennőknek, mint amilyenek a görög Démétér, vagy a sumér Istár, azoknak a női istenségeknek, akik valószínűleg megelőzték a klasszikus világ férfi isteneinek uralmát.

Ők olyan misztériumkultuszoknak voltak a védőistenei, mint az eleusziszi, ahol a beavatottak javára eljátszották a halál és az élet megújulásának szent drámáját.

Az eleusziszi misztériumokat a gabonaistennő Démétérnek valamint lányának, Perszephonénak ajánlották fel, akit Hádész az alvilágba vitt feleségeként és csak nyolc hónapra engedi vissza a felvilágba annak érdekében, hogy a nyár visszatérjen és az élet folytatódhasson.

Démétér és Perszephoné voltak az élet és a halál istennői, emlékeztetve a Tarot Császárnő illetve Főpapnő kártyáira, a teremtés világos és sötét oldalaira.

A Császárnő ereje passzív, nőies, s nem a gondolatok általi kézben-tartottság, mint amit a Mágus képvisel.

Az ő fegyverei az érzelem és az érzés, a nem a gondolkodás. A szellemi szférában ő képviseli azt a hitet, mely az anyagi dolgok nyújtotta biztonságból, a természet működésének érzelmi nagyrabecsüléséből ered.

Szellemi ébredést fakaszt az odaadó fizikai munkából és a kreatív tevékenységből. úgy, mint a Főpapnő, ő is egyfajta vezetőként működik, mely az éberség mélyebb szintjeihez vezet.

A Császárnőnek ezt az aspektusát a pajzson látható sas szimbolizálja.

A sas a természeten uralkodó lélek. A bölcsesség keresője itt második feladatával találkozik.

Meg kell tanulnia észrevenni az ég munkálkodását a föld dolgaiban és rá kell ébrednie arra, hogy az anyagi világ nem kevesebb, mint az isteni ragyogó díszítménye.

[Lásd: Alfred Douglas: A Tarot]

Akarsz többet tudni? A folytatást, analógiákkal és titkokkal itt olvashatod: Tarot Iskola fóruma.

Szerző: Tarr Dániel

Forrás: tarrdaniel.com

Oszd meg azokkal, akik fontosak számodra!
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  18
  Shares